Olivia Wigzell är ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten

Olivia Wigzell är ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten. Foto: Lena Katarina Johansson.

Regeringen har utsett Olivia Wigzell till generaldirektör och chef för Folkhälsomyndigheten från och med den 3 oktober 2024 och anställningen gäller i 6 år.
    Samtidigt sker en del ändringar i myndighetens instruktioner, bland annat:

  • Folkhälsomyndigheten ska stödja med vetenskap och beprövad erfarenhet så att utvecklingen och implementeringen av folkhälsoarbetet på lokal och regional nivå stärks. Det är också viktigt att myndigheten kan agera på ett tydligt sätt i de situationer där det saknas fullständig vetenskaplig evidens. Myndigheten ska därför kunna agera med stöd av bästa tillgängliga kunskap vid det givna tillfället. Den nya skrivningen ligger också mer i linje med hur styrningen ser ut för andra liknande myndigheter, exempelvis Socialstyrelsen.
  • Folkhälsomyndighetens uppdrag gällande kommunikation och information till allmänheten förtydligas. Myndigheten har en självklar roll i spridning av information och kommunikation med allmänheten.
  • Folkhälsomyndigheten ska samordna och främja samarbete mellan berörda aktörer inom olika samhälls­områden och samhällssektorer, i enlighet med det folkhälsopolitiska ramverket.

Regeringen: Regeringen utser Olivia Wigzell till ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten.
    Folkhälsomyndigheten.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Demokrati, Hälsa, Historia, Nyheter, Politik, myndigheter, Samhällsservice. Bokmärk permalänken.