Krisåtgärder i Springfield efter Trumps falska utspel

En våg av hat och hot har drabbat den lilla staden Springfield i Ohio efter Donald Trumps utspel om att invandrarna i staden stjäl husdjur och äter. Stadens borgmästare har utlyst undantagstillstånd.
    Det var i augusti som polisen fick en anmälan om att haitier stjäl gäss. De lokala myndigheterna kunde inte hitta några bevis eller misstänkta. Kort därefter fick ett ogrundat rykte om att haitiska immigranter kidnappade och äter husdjur i staden viral spridning. Myndigheter avslöjade ryktet.
    Under debatten mot Kamala Harris kom Trump med påståendet att haitiska invandrade i Springfield stjäl och äter husdjur. Även Vance har kommit med liknande påståenden. Lokala myndigheter har dementerat och kvinnan som startade ryktet har själv gått ut och bett om ursäkt.
    Men skolor, sjukhus och butiker mottar bombhot och haitierna i staden trakasseras. Nu har Trump sagt att han ska besöka staden, men borgmästaren har bett honom avstå.
    DN: Krisåtgärder i Springfield efter Trumps falska utspel.
    City of Springfield.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Demokrati, Geografi, Historia, Politik, myndigheter, Samhällsklimat, USA. Bokmärk permalänken.