Planet Earth III – trailer

97-årige tv-programledaren sir David Attenborough började för någon månad sedan att filma för en ny del av BBC:s populära naturhistoriska program Planet Earth.
    Planet Earth skulle inte vara Planet Earth utan David, så jag är glad över att kunna presentera den tredje serien, säger Mike Gunton, exekutiv producent för Planet Earth III.
    Seriepremiären med David spelades in på den vackra brittiska landsbygden på exakt den plats där Charles Darwin brukade gå medan han tänkte på sina omvälvande idéer om evolution. Det verkade som den perfekta platsen för David att introducera Planet Earth III och påminna oss om vår planets under och bräcklighet.
    Attenboroughs inblandning i serien kommer trots rapporter om att hans tidigare BBC-serie Wild Isles, som sändes i mars, skulle vara hans sista session. Filmning på platser som Skomer Island, utanför Wales västkust, innebar att presentatören åtföljdes av en läkare med en defibrillator varje gång han klättrade upp för de 87 branta betongtrapporna från landningsbryggan till toppen av ön.
    Den tredje serien kommer att bestå av åtta timmar långa avsnitt.
    The Guardian: David Attenborough to present third series of Planet Earth.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Film, video, Nöjen, artister, Nyheter, Samhällsservice, TV. Bokmärk permalänken.