ABB-robot planterar skog i Amazonas – från Västerås

ABB-roboten YuMi ska återplantera regnskog i Amazonas på ett snabbare, effektivare och mer anpassningsbart sätt. Och det hela genomförs från Västerås, tack vare industrijättens molnteknik.
    Ett pilotprojekt mellan ABB Robotics och den amerikanska ideella organisationen Junglekeepers visar vilken roll molnteknik kan spela för att göra återplantering av skog snabbare, effektivare och mer anpassningsbar.
    I ett djungellaboratorium i en avlägsen region i peruanska Amazonas har en YuMi-cobot (kollaborativ robot) installerats för att automatisera viktiga uppgifter i fröplanteringsprocessen, som vanligtvis är ett helt manuellt arbete. Coboten gräver ett hål i jorden, släpper ner fröet, packar jorden ovanpå och märker det med en färgkodad tagg. YuMi möjliggör för Junglekeepers att varje dag återplantera ett område lika stort som två fotbollsplaner i zoner som kräver återplantering.
    Läs mer på ABB: Världens mest avlägsna robot automatiserar projekt för återplantering av Amazonas regnskog.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Geografi, IT, Nyheter, Samhällsservice, Teknik, Västerås, Växter. Bokmärk permalänken.