Rysk-lettiska tidskriften The Insider

Den rysk-lettiska tidskriften The Insider grundades 2013 av den ryske journalisten Roman Dobrokhotov och är i dag baserad i Riga.
    Under sina tio år har den medverkat i flera stora avslöjanden om ryskt maktmissbruk, bland annat giftattentatet mot den före detta ryske underrättelseofficeraren Sergej Skripal och dennes dotter Julia i brittiska Salisbury 2018 och förgiftningen av den ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj 2020. Flera gånger har den samarbetat med ledande internationella mediebolag som CNN, Der Spiegel och Radio Liberty. Av allt att döma har tidskriften goda källor i det ryska statsväsendet.
    The Insider har intervjuat ryska militärer och underrättelseofficerare om Prigozjins myteriförsök och vad det innebär för den ryske presidenten Vladimir Putins grepp om makten. För Putins del är det en besvärlig bild som målas upp. Flera av officerarna, som uttalar sig anonymt, menar att myteriet visat att Putins regim är mycket svagare än många trott och att få personer är beredda att komma till dess undsättning i en kris.
    The Insider ges ut på ryska och engelska.
    Engelska The Insider.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Geografi, Historia, Politik, myndigheter, Samhällsservice. Bokmärk permalänken.