Eel Pie Island, Richmond upon Thames

Hört talas om Eel Pie Island? Tidigare kallad Twickenham Ait eller helt enkelt the Parish Ayte, det är den största ön i Londons sträcka av Themsen, som ligger mellan Twickenham och Ham.
    Aiten ryktas ha varit platsen för ett kloster och antas mycket senare ha använts som ”uppvaktningsplats” av Henrik VIII. Åtminstone från början av 1600-talet lockade den dagsturister, som kom för att picknicka eller fiska här, och senare för att njuta av de berömda pajerna som gjordes med lokalt fångad ål och serverades på Vita Korsets pub. Även om denna kulinariska specialitet är den mest uppenbara (och troliga) förklaringen till öns nuvarande namn, antyder en annan berättelse att en kunglig älskarinna som hade ett hus här kallade det Île de Paix (fredens ö), som blev folk-anglicerad som Ålpaj.
    På ön finns numera cirka två dussin konstnärsateljéer, belägna i och runt varvet. Två gånger om året öppnar ateljéerna sina dörrar för besökare, vilket ger möjlighet att prata med konstnärerna och köpa eller beställa nya konstverk.
    Läs mer på Hidden London: Eel Pie Island , Richmond upon Thames.
    Londonist: Meet The Inhabitants Of Eel Pie Island.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Geografi, Historia, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.