Front: Design by Nature på Vandalorum

Designstudion FRONT, Anna Lindgren och Sofia Lagerkvist, har precis belönats med Bruno Mathsson-priset. De är aktuella med utställningen ”Design by nature” på konsthallen Vandalorum utanför Värnamo i Småland.
    ”Design by Nature” är ett egeniniterat projekt inom vilket Front under flera års tid dokumenterat platser i naturen och undersökt kreativiteten inom djur- och växtriket. Dokumentationen har skett genom 3D-skanning av sjöar, skogar, klippor, djurspår, iden, mossor och växter för att kunna studera och återge naturens avtryck, mönster och former.
    Ett viktigt spår har varit att undersöka naturens och skogens terapeutiska kvaliteter för människan. Inom vetenskapen är det idag välkänt att vistelser i naturen har positiva effekter på välmående, minne och kreativitet. Front vill undersöka hur de upplevelser som naturen erbjuder kan följa med in i de miljöer där vi ägnar mest tid: in i våra hem och arbetsplatser. Ett annat spår i projektet kretsar kring hur våra rörelser förändras när vi befinner oss i naturen – att vi tillåter oss att sitta, hoppa, klättra och ta språng på sätt som vi inte gör i inomhusmiljö.
    Designstudion Front består av Sofia Lagerkvist och Anna Lindgren, båda utbildade vid Konstfack och verksamma i Stockholm.
    Sveriges Radio P1 Kultur: Tillbaka till naturen med designstudion Front.
    Vandalorum.
    Vandalorum: Front Utställningskatalog – pdf.


Det här inlägget postades i Design, typografi, Djur, natur, Geografi, Konst, illustration, Kultur, Samhällsservice, Teknik. Bokmärk permalänken.