Världens äldsta nationella tidning har tryckt sista upplagan efter 320 år

Wiener Zeitung, en Wien-baserad dagstidning, kommer inte längre att trycka dagliga upplagor efter en nyligen genomförd lagändring som innebär att den upphört att vara lönsam som tryckt produkt.
    Lagen, som antogs i april av Österrikes koalitionsregering, innebär att företag inte behöver betala för att publicera offentliga meddelanden i tidningens tryckta upplaga, vilket avslutade Wiener Zeitungs roll som officiell tidning.
    Förändringen resulterade i uppskattningsvis 18 miljoner euro i inkomstbortfall för utgivaren, och har tvingat tidningen att skära ner 63 jobb, inklusive att minska sin redaktion från 55 till 20.
    Den kommer att fortsätta att publiceras online och hoppas kunna distribuera en månatlig tryckt upplaga, även om den planen enligt uppgift fortfarande är under utveckling.
    Tidningen, som ägs av den österrikiska regeringen men är redaktionellt oberoende, började publiceras i augusti 1703 och 12 presidenter, 10 kejsare och två republiker har passerat.
    The Guardian: World’s oldest national newspaper prints final edition after 320 years.
    Der Spiegel: Älteste Tageszeitung der Welt ist zum letzten Mal erschienen.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Ekonomi, Geografi, Historia, Kultur, Politik, myndigheter, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.