2023 Audubon Photography Awards

Baltimore Oriole. Vinnare av kvinnligt fågelpris. En ljusgul hona från Baltimore samlar en klump av tagel och naturliga hampa- och sisalfibrer som fångas på en gren, för att använda för att bygga sitt bo. Fotograferad i Warren, Pennsylvania.
Foto: Sandra M. Rothenberg/Audubon Photography Awards.

Vinnarna i den fjortonde årliga Audubon Photography Awards-tävlingen har meddelats. Fotografer tävlade om åtta priser i fem avdelningar, och mer än 2 200 bilder som visar fågelliv från alla USA:s 50 stater och åtta kanadensiska provinser och territorier bedömdes.
    Fåglar tillbringar sina vakna timmar med att försöka överleva, frodas och ta hand om sina familjer. Bakom linserna fångar skaparna av fotona dessa meningsfulla ögonblick. När man läser berättelserna bakom varje tagning är det tydligt att en fotografs resa för att dokumentera dessa scener, och de minnen de bildar när de gör det, ofta är det som gör de resulterande bilderna så speciella för dem.
    Det är inte en upplevelse som någon artificiell intelligens kan replikera. Så även om det bara presenteras ett fåtal framstående bidrag, hyllas berättelserna bakom alla bidrag till årets tävling.
    Audubon: 2023 Audubon Photography Awards Winners and Honorable Mentions.
    Audubon: rThe 2023 Audubon Photography Awards: Top 100.


Det här inlägget postades i Djur, natur, Foto, Kultur, Samhällsservice, Sevärdheter, USA. Bokmärk permalänken.