Lavin fångad av FPV-drönare – Bergssurfing med lång räckvidd

En fantastisk drönarfilm över Klippiga bergen i Kanada. Titta på videon i fullskärm!
    Så här berättar filmaren:
    Jag var på en flygning i British Columbia med min långdistansdrönare – som jag byggt själv. Det kom en ”allvarlig lavinvarning” ett par dagar innan, men det verkade ha lugnat ner sig. Precis när jag skulle göra mig redo för att ”åka” tittade jag upp och såg en enorm lavin komma nerför berget precis framför mig! Jag kämpade för att få ett batteri i min FPV-drönare, fumlade med min GoPro och riktade in dem mot berget så fort jag kunde. Jag kom dit precis i tid för att se en helt skrämmande mängd snö från en lavin som ”rann” ner efter berget. Det som ser ut som vatten i den här videon är faktiskt en enorm mängd snö, med några ”sjok” lika stora som min lastbil.
    Jag hade skyddsglasögonen på och kunde inte se vad som pågick runt omkring, och jag var ganska paranoid över lavinen som kom nerför berget, genom dalen och upp på andra sidan där jag satt, allt utan att veta det. Jag var också orolig att vägen skulle bli utplånad och jag skulle sitta fast långt ut i ödemarken. Som tur var var det inte ens nära.


Det här inlägget postades i Djur, natur, Film, video, Geografi, Miljö, Naturkatastrofer, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.