Fantastisk konst gjord av kapucinerbröders ben

Kryptan under Our Lady of the Immaculate Conception-kyrkan i Rom är dekorerad med intrikata scener och mönster gjorda av 4 000 skelett. Det är ett konstverk och memento mori, en påminnelse om att vi alla är dödliga och kommer att möta döden. Dessa skelett tillhörde en gång kapucinerbröder.
    År 1621 fick en kapucinerkardinal mark i Rom för att bygga den större kyrka de behövde. Den stod färdig 1631. De flyttade kvarlevorna av bröder som begravdes vid den tidigare kyrkan till en krypta under kyrkan. Andra kapucinerbröder fördes till kyrkan från hela världen för begravning där under de kommande hundra åren.
    Någon gång i mitten av 1700-talet bestämde sig någon för att använda dessa ben som dekorativa konstverk och arrangerade dem i komplexa scener i alla sex av kryptans alkover. En del skelett hölls intakta och poserade i munkens kläder, medan de flesta sorterades efter form och användes för att konstruera andra föremål eller bekläda väggarna. Kryptan är nu öppen för allmänheten genom att gå igenom kyrkans museum.
    Läs om kapucinerbrödernas krypta och se många bilder på Smithsonian Magazine.
    Smithsonian Magazine: Decorated With 4,000 Skeletons, This Roman Church Will Have You Pondering Your Own Mortality.


Det här inlägget postades i Byggnadsverk, Foto, Historia, Konst, illustration, Kultur, Samhällsservice. Bokmärk permalänken.