Vår planet, Vår framtid

Varför ska man skydda naturen? Naturen är viktig för miljön och för djurs och människors välmående. Därför behöver den skyddas så att arter inte utrotas och så att människor kan få tillgång till natur- och kulturupplevelser, både idag och i framtiden.
    En intressant sida från Europeiska kommissionen. Frans Timmermans, verkställande vice ordförande med ansvar för Den europeiska gröna given (2019–2024) skriver:

Klimatförändringarna berör oss alla och vi kan alla vidta åtgärder som både förbättrar klimatet och stärker vår hälsa och vårt välmående. Att verka för ett mer klimatvänligt samhälle innebär att se över allt från hur vi producerar och använder energi, utvecklar ny teknik, värmer upp eller kyler ned byggnader till transporterna vi använder, produkterna vi köper, maten vi äter och förpackningsmaterialet vi kastar. Vi måste arbeta tillsammans för att sätta oss in i utmaningarna och utveckla lösningar så att alla kan göra sin del och ingen hamnar på efterkälken. Låt oss ta hand om vår jord tillsammans och forma den framtid vi alla vill ha.

Europeiska kommissionen: Vår planet, Vår framtid – finns på flera språk.


Det här inlägget postades i Djur, natur, Historia, Miljö, Politik, myndigheter, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.