Hur världens stinkigaste fisk verkligen smakar

Det här är Surströmming. Där fermenterad fisk och svensk mat kolliderar. Den är förbjuden av flygbolag, fruktad på nätet och reduceras ofta till en viral matutmaning.
    Men den här illaluktande fiskrätten är en kulturell basvara. Här får vi lära oss hur surströmming görs, varför den luktar så starkt och hur lokalbefolkningen förbereder den, och sedan … Man äter den. Men hur smakar den egentligen? Tillsammans med medlemmar i Surströmmingsakademin avslöjas traditionen, tekniken och stoltheten bakom ett av världens mest missförstådda livsmedel.

00:00 Vad är Surströmming?
01:05 Vad är det som gör den så illaluktande?
01:50 Varför den är en delikatess.
03:17 Hur man äter den.
04:40 Provsmakning.
06:39 Framtiden för maträtten?
Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Film, video, Geografi, Historia, Kultur, Mat, livsmedel, Politik, myndigheter, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.