En titt på Guacamoles historia

Amerika, och hela världen, har förälskat sig i guacamole och dess huvudingrediens, avokado. Avokado, eller alligatorpäron, (Persea americana) kommer från de tropiska områdena i Sydamerika och dokumenterades inte förrän européerna erövrade dessa regioner.
    Men vi vet att avokado har ätits i tusentals år. Men hur fick vi tag på guacamole? Den första europeiska referensen till avokado var 1519, den första referensen till avokado blandad med limejuice och kryddor var 1866, och den första förekomsten av ordet guacamole i text var 1891. Året därpå hyllades avokadotoast i text. Längs vägen fick avokado ett rykte som ett afrodisiakum, främst på grund av dess näringsvärde.
    Läs om den läckra rätten vi kallar guacamole på Histories: A history of… guacamole.
Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Geografi, Historia, Mat, livsmedel, Politik, myndigheter, Samhällsservice. Bokmärk permalänken.