Välkommen till Flamingo City

Varje år besöks sjöarna i Kenya av världens största populationer av flamingos. Under en kort period är områden runt en grupp sjöar översållade med rosa av miljontals mindre flamingos och en av världens mest spektakulära uppvisningar sker.
    Några av sjöarna, Lake Bogoria i synnerhet, har bildats längs Rift Valley, det Östafrikanska gravsänkesystemet som består av sänkor och stora sprickor. Bland sjöarna har Nakuru och Elementeita inte någon betydande avrinning i vattendrag. Det innebär att avdunstningen är koncentrerad på dem och detta gör att vattnet blir bräckt och alkaliskt, en negativ inverkan på vattenlevande organismer.
    Vad lever flamingorna av, svaret är alger, en tillväxt som uppmuntras av det grunda vattendjupet och det kraftfulla solljus som strålar ner på det. Mindre flamingo älskar att äta de blå-gröna algerna och de är så gott som ensamma i sin smak för denna rika skörd.
    The Ark in Space: Welcome to Flamingo City – många foton.

Mindre flamingo (Phoeniconaias minor) är avsevärt mindre än större flamingo, med en kroppslängd på endast 80–90 centimeter jämfört med den störres 125–145 centimeter och ett vingspann på 90–100 centimeter (större: 140–170 centimeter). Dess fjäderdräkt är skär med röda strimmor på skuldrorna och ryggen. Benen är helröda och näbben mättat mörkröd med svart spets.

Källa: Wikipedia.
Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Foto, Geografi, Historia, Miljö, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.