Följ råden om kyckling – större risk att bli sjuk av campylobacter på sommaren

Bakterien campylobacter är ofta vanligare i kycklingflockar under sommaren och sensommaren. Följ Livsmedelsverkets vanliga råd om hur man tar hand om och tillagar rå kyckling och kycklingfärs. Då minskar du risken att bli sjuk.
    Tänk på det här när du
  lagar kyckling:

 Tvätta händerna innan du börjar laga mat, och direkt efter att du
  hanterat kyckling.
 Använd rena redskap, håll rent på arbetsbänken och diska knivar
  och skärbrädor noga när du skurit kyckling. Då förhindrar du att
  bakterier förs över från ett livsmedel till ett annat via redskap eller
  arbetsytor.
 Genomstek alltid kyckling – då dör bakterierna som kan finnas i den.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Hälsa, Historia, Mat, livsmedel, Politik, myndigheter, Samhällsservice, Väder. Bokmärk permalänken.