Vem är det som styr landet?

Samarbetet inom Tidösamarbetet börjar krackelera efter Kalla faktas avslöjande om trollfabrik inom SD.

Det här är laget som tillsammans ska styra landet Sverige. Tre av dem utgör regeringen, Moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L). Det fjärde partiet, Sverigedemokraterna (SD), är samarbetsparti utanför regeringen.
    Efter Kalla fakta:s avslöjande nyligen om SD:s trollfabrik har en viss turbulens uppstått i det så kallade Tidöavtalet, den överenskommelse mellan de fyra partierna om samarbetet. SD, som är det största partiet, tar allt mer plats. Jimmie Åkesson backade inte särskilt mycket efter avslöjandet i tv4, tvärtom gjorde han som en annan politiker i det stora landet i väst, gick till motattack mot alla, såväl partier som media. Precis som för Trump så tycks sådana metoder löna sig.
    Statsminister Ulf Kristersson steg först fram – och slog fast att SD måste förklara sig och be om ursäkt. Men var blev han av sedan, han tycks ha gömt sig. Rädd för att det ska bli en regeringskris och han ska tappa statsminsterposten.
    KD-ledaren Ebba Busch anser att trollfabriken är politik när den är som sämst och inte hör hemma i politiken. Hon uppmanar SD att ta tag i problemen. KD minskar i popularitet.
    L-ledaren Johan Persson är ”urförbannad” och anser att det demokratiska samtalet måste ansas. Men han har gått med på att begrava skandalen i en utredning. Liberalerna verkar backa varje gång Persson höjer rösten över något. Går fort mot 0 procent där …
    Ingen kan väl klaga på en tråkig politik i Sverige de senaste åren … Man kan verkligen undra ”vem det är som leder landet”?

Det här inlägget postades i Data, Internet, Demokrati, Historia, Politik, myndigheter, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.