Lögnen är SD:s partisjäl

”Kalla fakta” visar hur SD aktivt sprider desinformation med hjälp av nättroll. Det går inte att förneka längre, vare sig för Jimmie Åkesson eller för Ulf Kristersson. Det liknar alltmer den mest framgångsrika blåsningen i den svenska demokratins historia, skriver Malin Ullgren i Dagens Nyheter.
    Media har en länge tid rapporterat om att SD har trollfabriker, vilket partiets företrädare frekvent förnekat. I en analys i ETC kommer man fram till att SD använder lögnen som poltitiskt vapen. Kalla faktas tvådelade reportage ör viktigt då man lyckas fånga lögnen på band.
    Expressen skriver att taktiken med trollfabriker inte är ny och att tio år av anonymt nätkrigande talar sitt tydliga språk: Metoden fungerar.
    Inför det stundande EU-valet är det viktigt att alla medborgare tänker efter vad det är för samhälle vi ska framöver. Ska vi ha ett demokratiskt styrelseskick som hittills, eller ska högerextrema partier tillåtas styra. Den våldsbejakande högerextremismen får allt större spridning och attraherar fler, vilket säkerhetspolisen varnar för.
    Högerextrema är på kraftig frammarsch också i EU – det är ”vår för Europas fascister”.
    DN: Malin Ullgren: Trollfabrikerna bevisar att lögnen är SD:s partisjäl.
    DN Ledare: Ingen kan längre blunda för att SD medvetet förstör det demokratiska samtalet.
    TV 4 Play: Så avslöjade Kalla fakta SD:s trollfabrik.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Demokrati, EU, Historia, IT, Politik, myndigheter, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.