Hur man gör en 15 000-omelett

För att göra en 15 000-omelett behövs en 4 meters stekpanna, en gaffeltruck, ett gäng stekspadar – paddlar, 70 liter ankfett, och en bataljon av kockar för att knäcka alla dessa ägg. Det sker på annandag påsk i Bessières, Frankrike, som har gjort det under de senaste 50 åren, som pièce de résistance (huvudrätt) vid en tredagars festival.
    I Abbeville, Louisiana, USA, har man ett liknande firande, men det hålls i november,
    Atlas Obscura: Giant Omelette Festival.
    Brotherhood of Giant Omelett: Confrérie Mondiale des Chevaliers de l’Omelette Géante de Bessières.
    The Confrérie d’ Abbeville: 40th Annual Giant Omelette Celebration November 2 & 3, 2024.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Film, video, Geografi, Historia, Kultur, Mat, livsmedel, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.