Dar al-Hajar i Jemen

I Jemen finns det imponerande Dar al-Hajar, imamens stenpalats, som står som en presentation av landets rika historia. Ursprungligen tänkt som ett litet sommarställe, står detta arkitektoniska underverk, i det omgivande berget.
    Bara 16 km utanför Sanaa, Jemens huvudstad, var slottet i drift på 1930-talet av Imam Yahya, den andlige ledaren för den tid som valde denna plats för sin boning.
    Byggd över ett äldre palats med fem våningar med intrikat mönstrade windows och och yttre utsmyckningar – en verklig inkarnation av traditionella jemenitisk arkitektur. Slottets betydelse sträcker sig bortom dess estetik; den fungerar som en viktig källa med sin djupa uppfinningsrikedom av sina byggare.
    Trots att regionen har begränsad turism på grund av konflikter, står Dar al-Hajar där och erbjuder både helgedom för lokalbefolkningen och en levande påminnelse om Jemens arkitektoniska storhet.

Det här inlägget postades i Byggnadsverk, Data, Internet, Film, video, Geografi, Historia, Kultur, Samhällsklimat, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.