Mästerskap i mossnorkling

Foto: Ethreon.

Orädda idrottare tog på sig snorklar och gled sig igenom slem nyligen under ett av Storbritanniens märkligaste sportevenemang: World Bog Snorkeling Championships.
    I den årliga tävlingen i den lilla staden Llanwrtyd Wells, Wales, ska de tävlande slutföra två längder av ett 55 meter långt vattenfyllt dike som tagits upp genom en torvmosse. De kan använda simfötter på fötterna, men konventionella simtag är förbjudna.
    En del försåg sina snorklar, masker och simfötter med mer uppseendeväckande inslag – en bar en gigantisk plastpadda på huvudet, en annan hade en badmössa prydd med blommor. Även åskådarna var med på det roliga, med två klädda i rosa kartonger som visade att de var begränsade upplagor av snorklande Barbie och Ken.
    Det var den 35:e årliga tävlingen och deltagarna hoppsdes slå tiden för nuvarande världsrekordinnehavaren Neil Rutter, som vann på 1 minut och 18 sekunder 2018.
    AP News: Competitors get down and dirty at Britain’s bog snorkeling championships.
    Abc News: Competitors get down and dirty at Britain’s bog snorkeling championships.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Geografi, Historia, Motion, idrott, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.