Sverige klart för semifinal i VM

Sverige är klart för semifinal i VM. Det efter 2–1 mot Japan i en kvartsfinal som inleddes stabilt av Sverige, men som avslutades med en intensiv press mot det svenska målet.
    Gissningen på förhand var att de fasta situationerna skulle bli avgörande för en svensk seger. Och det var Amanda Ilestedt gav Sverige ledningen med 1–0 på en hörna i första halvlek. Tidigt i andra halvlek ökade Filippa Angeldahl på till 2–0 efter straff.
    Efter en blek insats växte dock Japan in i matchen, tog över initiativet, fick en tveksam straff med sig – som man brände. Honoka Hayashi reducerade emellertid till 1–2 i den 87:e minuten och matchen fick rejäl nerv till slut. Men svenska damerna höll igen och efter 10 minuters tilläggstid var det över och Sverige stod som segrare.
    Jag lyssnade på radion och Johan Elmander, som var bisittare, var helt lyrisk över spelet.
    Svensk Fotboll: Sverige klart för semifinal i VM.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Geografi, Motion, idrott, Nöjen, artister, Samhällsservice. Bokmärk permalänken.