Tidigaste bevisen på människor i Nordamerika

Videon gjord för flera år sedan av Bureau of Land Management, som beskriver Rimrock Draw Rockshelter och varför det är viktigt.

Nyligen tillkännagav Bureau of Land Management nya upptäckter i Rimrock Draw Rockshelter utanför Riley i Oregon. Oregon-arkeologer har hittat bevis som tyder på att människor fanns i Nordamerika för mer än 18 000 år sedan.
    2012 hittade ett team fragment av kameltänder under ett lager av vulkanisk aska från ett utbrott av Mount St. Helens som daterades till för över 15 000 år sedan. Radiokol-analys på tandemaljen – först 2018 och sedan igen 2023 – av Dr. Thomas W. Stafford, Jr. från Stafford Research och Dr. John Southon från University of California, Irvine, gav spännande resultat: ett datum på 18 250 år före nutid.
    Det datumet, i samband med stenverktyg, tyder på att Rimrock Draw Rockshelter är en av de äldsta platser för människor i Nordamerika.
    Bureau of Land Management: Testing Yields New Evidence of Human Occupation 18,000 years ago in Oregon.


Det här inlägget postades i Arkeologi, Data, Internet, Film, video, Geografi, Historia, Politik, myndigheter, Samhällsservice, USA, Vetenskap. Bokmärk permalänken.