World Naked Bike Ride – WNBR London

WNBR London korsar Westminster Bridge.
Foto: Henry Yuen.

På lördag, den 10 juni, är det återigen dags att klä sig i adamskostym och äntra cykeln för en tur genom London. WNBR London, eller World Naked Bike Ride i London, hålls traditionsenligt den andra lördagen i juni.
    WNBR London är en icke-vinstdrivande förening, det är en medlemsorganisation, definierad av dess stadgar. Kampanjen strävar efter att uppmärksamma sina teman genom att vara ett roligt, väluppfostrat, lagligt spektakel som gläder allmänheten och väcker uppmärksamhet i media. Det är anslutet till WNBR UK och till det globala nätverket World Naked Bike Ride. Det är inte kopplat till andra protest-, cykel- eller naturistorganisationer.
    Den årliga WNBR London Naked Bike Ride är värdig, gratis, rolig, laglig och den gör världen till en bättre plats för alla. Renare miljö, säkrare vägar, hälsosammare livsstilar, bättre attityder! Turen visar på cyklisters sårbarhet och är en protest mot bilkulturen.

WNBR:s mål är att:
● protestera mot det globala oljeberoendet.
● stävja bilkulturen.
● få verkliga rättigheter för cyklister.
● visa på cyklisters sårbarhet på stadsgator.
● fira kroppens frihet.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Geografi, Historia, Kultur, Nöjen, artister, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.