Regeringen godkänner två nya vindkraftsparker på Västkusten

Regeringen har godkänt planerna på att bygga två nya vindkraftsparker på Västkusten. Det handlar om vindkraftsparkerna Kattegatt Syd och Galene vilka Vattenfall respektive OX2 vill bygga utanför Falkenberg och Varberg.
    Kattegatt Syd kommer att bestå av cirka 80 vindturbiner och är planerad att kunna generera cirka 5TWh medan Galene ska bestå av 21 vindturbiner som kan generera 1,5TWh. Sammanlagt motsvarar det elförbrukningen för cirka en miljon svenska hushåll eller elproduktionen från en stor kärnkraftsreaktor skriver regeringen i ett pressmeddelande.
    Länsstyrelsen har beviljat tillstånd för de båda vindkraftsparkerna men det krävs även tillstånd för att lägga ut undervattenskablar för att binda ihop vindkraftsparkerna med fastlandets stamnät för distribution av el. När alla tillstånd väl är på plats så räknar man med att det kommer att ta sju till tio år innan de båda vindkraftsparkerna är i drift.
    Regeringen: De havsbaserade vindkraftsparkerna Galene och Kattegatt Syd beviljas tillstånd.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Energi, Geografi, Miljö, Politik, myndigheter, Samhällsservice, Teknik. Bokmärk permalänken.