Manhattans sista Arkadien: Fastighetsplaner 1936

Härliga färger från luften som skildrar den halvlantliga terrängen på norra Manhattan innan den började urbaniseras under de sista decennierna av artonhundratalet.

Utspridda bland de 18 257 akvarell-, krit-, kol- och färgpenn-teckningar av dekorativ och industriell konst som utfördes mellan 1936 och 1942 för Index of American Design (IAD) finns en handfull flygbilder av vackra lantgårdar, vars kurvlinjer slingrar sig genom svepande gräsmattor, dungar av vintergröna träd och arabeska rabatter kantade av prydligt beskurna buskar och häckar.
    Några av de pittoreska landskapen präglas av branta bergkullar och branter. Några av ritningarna inkluderar närbilder av fontäner, lusthus, bänkar och prydnadssaker på gräsmattor. Mestadels märkt Blackwell’s Survey, och ibland med datumet 1860, skildrar dessa akvareller den halvlantliga terrängen på norra Manhattan precis innan den började urbaniseras under de sista decennierna av artonhundratalet.
    The Public Domain Review: Manhattan’s Last Arcadia: Estate Plans from the Index of American Design (1936).


Det här inlägget postades i Byggnadsverk, Data, Internet, Djur, natur, Geografi, Historia, Samhällsklimat, USA. Bokmärk permalänken.