Luna Art Amusement Park

Basquiats pariserhjul, Dalís roliga hus och andra vilda och nyckfulla saker återställs nu delvis tack vare rapstjärnan Drake.
    Sommaren 1987 öppnade världens första konstnöjespark i en lummig, grön park utanför Hamburg i Tyskland. Genom att låna sitt namn från Coney Islands Luna Park liknade den färgglada parken inte något som någonsin hade förekommit förut – eller sedan dess. Cirka 250 000 personer besökte parken den sommaren för att förundras över och till och med åka på dussintals nöjesattraktioner som designats och byggts av några av tidens mest inflytelserika artister.
    Besökare kunde gå lite vilse i Salvador Dalís speglade roliga hus och snurra runt på en Keith Haring-karusell. De kunde ta in utsikten från toppen av ett bländande Jean-Michel Basquiat pariserhjul medan de lyssnade på Miles Davis. De kanske har tittat upp på vandrande styltvandrare, blivit instängda i en osynlig låda med en mime, eller kanske till och med träffat mannen i månen (en David Bowie-liknande karaktär som bär en handgjord halvmåne).
    Atlas Obscura: The Once and Future Luna Luna Art Amusement Park.


Det här inlägget postades i Byggnadsverk, Data, Internet, Ekonomi, Geografi, Historia, Kultur, Nöjen, artister, Samhällsservice, Turism. Bokmärk permalänken.