Tio av de värsta konflikterna i historien

1900-talet har utan tvekan sett varit mänsklighetens mest destruktiva period. Fler människor har dött för människlig hand under det senaste århundradet än vad världen någonsin sett tidigare.
    Det här är en triumf, om man törs kan kalla det så, för tekniken över mänskligheten. Vår förmåga att döda i stor skala och att känslomässigt ta avstånd från dödandet har aldrig varit mer kraftfullt.
    Man skulle kunna hävda att förmågan till förstörelse som vetenskapen har gett oss har inlett en ny era, en som kännetecknas av förlusten av mellanmänskliga relationer. När vi fjärmas från varandra blir våra beslut mer själviska och samhällen ersätts av individer, alla i konkurrens.
    Men det verkar som att det alltid har funnits en grym strimma hos mänskligheten. Vår tribalism och konkurrens om knappa resurser har lett till en historia av våld, präglat av enorma förluster av liv genom vår känslolöshet eller slarv.
    Många sådana händelser inträffade före den tekniska revolutionen på 1900-talet. Här är tio exempel genom historien där miljoners död förändrade historiens gång.
    Historic Mysteries: (List) Ten of the Worst Conflicts in History.


Det här inlägget postades i Historia, Politik, myndigheter, Samhällsklimat, Vetenskap. Bokmärk permalänken.