Kung Fu-nunnorna

Kung Fu-nunnorna, en del av en 1000-årig buddhistisk sekt som heter Drukpa, det tibetanska ordet för drake, de blandar meditation med kampsport.
    De flesta av dem är från Himalaya, men många är från den nordindiska regionen Ladakh, en plats som ibland kallas Indiens kronjuvel.
    Varje år gör de en Eco-Pad Yatras – vanligtvis mer än 640 kilometer lång – till fots för att plocka upp plastskräp och utbilda lokalbefolkningen om miljövänliga sätt att leva. Nyligen började de göra Cykel Yatras över hela Indien och Nepal för att främja världsfred och gröna transporter. Dessa händelser tar flera månader åt gången att genomföra, ofta genom regn, snö, vind, laviner …
    2012 blev de inbjudna att framföra Kung Fu i Olympic Park före OS i Storbritannien. Sedan dess har de uppträtt på många ställen för tusentals människor. Vi tränar väldigt intensivt och hoppas kunna uppmuntra andra människor att vara självsäkra och starka.
    The Kung Fu Nuns.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Geografi, Historia, Kultur, Miljö, Religion, Samhällsservice. Bokmärk permalänken.