Buckinghams Royal Mews

Kröningsvagnen Gold State Coach är något obekväm att åka i.

Royal Mews vid Buckingham Palace utvecklades från King’s Mews, som ursprungligen låg strax norr om Trafalgar Square och som ursprungligen skulle hysa de kungliga hökarna. Namnet ”mews” härstammar från ordet ”mew”, som betyder fällning, eftersom fåglarna var instängda där vid fällningen. Stall för hästar kallas numera mews, även om hökarna för länge sedan har lämnat boet.
    Det nuvarande Royal Mews ligger på baksidan av Buckingham Palace, bakom den höga stenmuren som omger palatsets trädgårdar. Idag gör den hästlösa vagnen det mesta, så det är ganska färre hästar i stallarna och därför är det öppet för allmänheten att gå in och titta.
    Några av de före detta stallarna inrymmer idag ”Statsvagnarna” som släpas ut för kungliga evenemang. Höjdpunkten är Gold State Coach, som mycket sällan används – i år är ett sådant år där den kommer att användas, eftersom den kommer att tas ut för kröningen.
    Det innebär en del ansträngning att få ut vagnen eftersom den är så stor att man delvis måste demontera en del av husets sidovägg. Det är delvis därför den inte används så mycket – men den främsta anledningen är att den sägs vara väldigt obekväm att åka i.
    ianVisits: Buckingham Palace’s Royal Mews reopens in March.


Det här inlägget postades i Byggnadsverk, Geografi, Historia, Kultur, Politik, myndigheter, Samhällsklimat, Teknik. Bokmärk permalänken.