Miniatyrfartyg seglar på toppen av extravaganta barockperuker

Konstnären Asya Kozina är känd för sina utarbetade pappersperuker som svävar upp i luften med scener av miniatyrmetropoler och olika botaniska krusiduller, spolar och veck. Med hänvisning till den olycksbådande berättelsen om den ”flygande holländaren”, transporterar Kozinas senaste kollektion bärare till havet med flottor av fartyg som seglar över de skurna och vikta huvudbonaderna. Legenden säger att se fartyget innebär en överhängande fara, en känsla av mystik och fara som konstnären ställer ihop med blommande växter och fjärilar fulla av liv.
    Kozina är baserad i Ukraina, och i ett meddelande till Colossal skriver hon att Rysslands pågående aggression har pausat hennes praktik då hon fokuserar på volontärinsatser och tar hand om sin familj.
    ”Vi är i ett tillstånd av mer eller mindre stress”, säger hon. ”Min uppmärksamhet är inriktad på luftlarm och nyheter och korrespondens med släktingar i andra städer i Ukraina. Samtidigt låtsas vi att vi har ett normalt liv … Det är helt overkligt”.
    Se mer av Kozinas arbete och stödj hennes praktik på webbplatsen, Behance och Instagram.
    Colossal: Miniature Ships Sail Atop Asya Kozina’s Extravagant Baroque Wigs of White Paper.


Det här inlägget postades i Design, typografi, Fantasy, Konst, illustration, Kultur, Mode, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.