Övergivet ryskt territorium i Nagasaki

Sora News 24 hittade dock bara en invånare – en katt.

Sora News 24 stötte på ett rykte om att en viss tomt i japanska staden Nagasaki var ryskt territorium. Den skickade en reporter för att undersöka och hittade ett antal övergivna ”byggnader”. Vad var syftet med denna plats?
    Det visar sig att den kejserliga regeringen i Japan gav den till den kejserliga regeringen i Ryssland 1875, när ryssarna ville ha ett konsulat i Nagasaki för att främja deras affärsintressen. Trettio år senare fanns det en del otalt mellan de två nationerna, men ”byggnaderna” förblev i bruk av Ryssland fram till tsarens fall 1917. Sedan övergavs de.
    1987 ville Sovjetunionen utnyttja området och Japan beviljade Moskva extraterritoriell kontroll över det. Ingenting blev dock av det, och Sovjetunionen kollapsade 1991. Den japanska regeringen erkände Ryssland som den legitima efterträdaren till Sovjetunionen och 1994 lät den ryske ambassadören i Japan placera en skylt på en vägg på tomten som hävdade rysk kontroll.
    Sora News 24: We investigate a block of abandoned Russian territory in Nagasaki.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Ekonomi, Geografi, Historia, Politik, myndigheter, Samhällsklimat. Bokmärk permalänken.