Att växa upp i en familj av mänskliga kanonkulor

När han tittar upp genom röret på sin stålkokong, ser David Smith Jr bara en liten cirkel av blåklintblå himmel. Vinkeln på 35-fotskanonen är sådan att han nästan står, varje muskel i hans kropp är spänd. När det elektrifierande öppningsriffet av AC/DC:s ”Thunderstruck” sätter igång, startar utroparen nedräkningen: ”Fem … fyra … tre …”
    För bråkdelen av en sekund är allt kusligt stilla. Sedan, med en hög smäll och en explosion av gnistor, susar David Jr upp ur kanonen och svävar 25 meter upp i luften. Som en missil går han från noll till 120 kilometer i timmen på mindre än en halv sekund. Men han håller fast fokus. På den här höjden finns det inget utrymme för misstag. Han hör folkmassan ta ett kollektivt andetag. Han lägger märke till en liten flicka som sitter på sin pappas axlar. Och han ser det röda landningsnätet sväva i fjärran. Men för att nå den måste han först flyga genom en ring som är 8 meter hög, ungefär lika hög som en 10-våningsbyggnad. Och bågen brinner.
    Läs mer om David Smith och att växa upp i en familj av mänskliga kanonkulor på Narratively: The First Family of Human Cannonballing.


Det här inlägget postades i Geografi, Historia, Kultur, Nöjen, artister, Teknik. Bokmärk permalänken.