Miniatyrernas Michelangelo

Verkligen imponerande!

Chris Toledo har alltid drömt om att ha en egen fastighet i sin hemstad Los Angeles, han trodde bara aldrig att han skulle behöva bygga den själv! Under de senaste två åren har han varit arkitekten för ett vackert spanskt medelhavshus i miniatyr från 1920-talet, och arbetat med det dagligen, tvångsmässigt – allt från att klippa och måla till att skulptera och designa varje detalj. Chris har föreställt sig detta hem sedan han var 8 år gammal, och nu hoppas han att detta mästerverk, »Casa California«, kommer att sälja för tillräckligt mycket för att få honom närmare att äga ett eget hem.
    Ett miniatyrhus tillverkat av Chris Toledo kan kosta 200 000 dollar. Även om det är dyrare än många fullstora hem i Amerika, lämnar hans arbete inga detaljer oberörda – från äkta guldkronor till fungerande elektriska lampor. Varje hus är tänkt att fungera som ett samlarobjekt.
    Toledo är född, uppvuxen och bor i Los Angeles. Hans miniatyrer är alla gjorda i skala 1/12, baserade på det tidiga 1900-talets arkitektur och design från södra Kalifornien.
    – Från återupplivande herrgårdar i Hancock Park till de romantiska villorna från den gamla Hollywood-perioden, den här staden slutar aldrig att inspirera”, säger Toledo.
    Chris Toledo: Miniatures.


Det här inlägget postades i Byggnadsverk, Data, Internet, Film, video, Geografi, Historia, Kultur, Sevärdheter, Teknik. Bokmärk permalänken.