Teckning som Edward Hopper gjorde vid 9 års ålder

Teckningen som Edward Hopper gjorde vid 9 års ålder i en skoluppsats.

Edward Hopper är en av de mest transcendentala gestalterna inom samtidskonsten för sina målningar där han visar individens ensamhet i ett modernt samhälle. Ensamhet förkroppsligad som en konstnärlig manifestation är något som han har tänkt på sedan han var barn.
    Ett barn som den vuxne han skulle bli, redan attraherad av ensamhet och sorg, av hemlösa som äter ensamma på vilken picknickplats som helst mitt i natten, som tillbringar sina söndagar med att titta ut genom fönstret i rummet där de bor eller dela med andra, deras kärlekssorger, men alltid från en isolering som verkar oslagbar.
    Teckningen är en del av ett arkiv med mer än tusen teckningar som för några år sedan fick Edward Hopper House, museet i Nyack, New York, där målaren föddes och växte upp och, som inrättades som museum, att sprida målarens liv och verk
    Cultura Inquieta: El dibujo que Edward Hopper hizo con 9 años en su cuaderno escolar de calificaciones.

Självporträtt.

Edward Hopper, född 22 juli 1882 i Upper Nyack, död 15 maj 1967 i New York, var en amerikansk målare, mest känd för sina realistiska skildringar av ensamheten i samtida USA.

Källa: Wikipedia.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Foto, Historia, Konst, illustration, Kultur, Sevärdheter, USA. Bokmärk permalänken.