Nettovärdet för alla amerikanska presidenter

Det amerikanska presidentskapet innebär en lön på 400 000 dollar per år och några fina förmåner, men det är mycket mindre än vad de kan tjäna i den privata sektorn. Vi vet också att att ställa upp dygnet runt verkligen kan tömma ekonomin, vilket vissa kongressmän lär sig på vägen. Det är mycket lättare att börja rik.
    I USA:s tidiga dagar blev en man inte framstående bland de grundande fäderna om han inte hade land och rikedom. Men det mesta av rikedomen de hade kom från ärvt land och genom att gifta sig rikt.
    Men senare steg några initialt fattiga män till presidentposten. De samlade ihop små förmögenheter genom sitt arbete som advokater, som gav bra betalt även när kostnaderna var relativt låga.
    I den mer moderna eran kan presidenter vara rika eller inte när de tillträder, men de kommer att tjäna massor av pengar på bokaffärer och taluppdrag antingen före eller efter sin mandatperiod.
    Här är en lista över nettoförmögenheten för alla 46 amerikanska presidenter och varifrån dessa pengar kom. Beloppen är alla omräknade till 2022 års värde för att underlätta jämförelsen.
    Buzzfeed: I Was Genuinely Shocked, Surprised, And Fascinated By The Estimated Net Worths Of Every Single US President.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Ekonomi, Historia, Samhällsklimat, USA. Bokmärk permalänken.