FN uppmanar företag att stoppa Greenwashing

FN lanserade denna vecka en efterlängtad rapport som uppmanar företag att sluta utfärda falska netto-nollmål som motsvarar greenwashing.
    Städer, kommuner, finansiella institutioner och mängder av företag har tillkännagett planer på att minska sina utsläpp till noll, vilket i princip borde hjälpa kampen mot klimatförändringarna.
    ”Problemet är att kriterierna och riktmärkena för dessa netto-noll-åtaganden har varierande nivåer av rigor och kryphål som är tillräckligt breda för att köra en diesellastbil genom”, sade FN:s generalsekreterare António Guterres under lanseringen av rapporten vid klimatförändringen COP27 i Egypten.
    ”Vi måste ha nolltolerans för netto-noll greenwashing,” tillade han.
    UN News: COP27: ‘Zero tolerance for greenwashing’, Guterres says as new report cracks down on empty net-zero pledges.

Vad är Greenwashing?
Greenwashing är en term som används för att beskriva situationer där företag vilseleder konsumenter genom att hävda att de är miljövänliga eller hållbara som ett marknadsföringssystem snarare än som en kärnprincip i deras affärsmodell. Ofta spenderar dessa branscher mer pengar på att få sig att framstå som hållbara än på att implementera faktiska hållbara åtgärder i sitt företag.

Det här inlägget postades i Data, Internet, Demokrati, Ekonomi, Historia, Miljö, Politik, myndigheter, Samhällsklimat, Teknik. Bokmärk permalänken.