Hållbarhetslöften bakom nya matinnovationer saknar vetenskaplig grund

Salladsodling med akvaponisk teknik. Foto: Mostphotos/Josef Kubes.

En ny studie pekar på omfattande kunskapsluckor vad gäller hållbarhetslöftena som förknippas med ny innovativ teknik i livsmedelsbranschen, såsom vertikala odlingar, blockkedjetekniken, hemleveranser och växtbaserade substitut till animaliska livsmedel.
    Det investeras stort i foodtech, det vill säga nya tekniker för odling, förädling och distribution av mat. Innovationer inom området påstås ofta vara miljösmarta och hållbara, men väldigt få av dem är vetenskapligt utvärderade utifrån ett brett hållbarhetsperspektiv.
    Stockholms universitet: Hållbarhetslöften bakom nya matinnovationer saknar vetenskaplig grund.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Historia, Mat, livsmedel, Politik, myndigheter, Samhällsklimat, Vetenskap. Bokmärk permalänken.