Forskare: ”Sverige hotar den biologiska mångfalden i EU”

Guillaume Chapron, ekologiforskare på Sveriges Lantbruks-universitet har gett en varning som publicerats i en av världens tyngsta vetenskapliga tidskrifter, Science:
    – Europeiska medlemsländer, institutioner och experter rekommenderas att hantera den svenska politiken för bevarande av biologisk mångfald med högsta möjliga skepsis och granskning.
    Han ger ett flertal exempel på situationer där Sverige under det senaste decenniet gått emot EU:s lagar genom att hitta kryphål eller ändra om. Det handlar bland annat om vargpolitiken och det svenska skogsbruket med stora kalhyggen. Han menar också att Sveriges höga anseende i miljöfrågor inte ligger i linje med sanningen, snarare tvärtom.
    1 januari 2023 kommer Sverige ta över EU:s roterande presidentskap. Med Sverige i förarsätet är det osannolikt att något bra händer för den biologiska mångfalden,
    Science: Sweden threatens European biodiversity.
    SVT Nyheter / Vetenskap: Forskare: ”Sverige hotar den biologiska mångfalden i EU”.


Det här inlägget postades i Data, Internet, Djur, natur, Geografi, Historia, Miljö, Politik, myndigheter, Samhällsklimat, Vetenskap. Bokmärk permalänken.